Om AZzardo Design

AZzardo Design ® är en stor europeisk tillverkare av exklusiv designbelysning i framför allt modern italiensk stil.
I det breda och varierade sortimentet finns totalt över 1500 belysningsprodukter med unik design. Här finns designlampor för både privatbostäder, små och stora företag samt offentliga byggnader. Belysning från AZzardo påträffas ofta på moderna hotell, restauranger, bostadsrättsföreningar och företag runtom i Europa. Både produktsortimentet och antalet återförsäljare har fortsatt ökat konstant sedan starten. AZzardos exklusiva lampor och armaturer kännetecknas av unik och intressant design, flexibla och välgenomtänkta lösningar samt väl övervägda materialval för att uppnå bästa möjliga kvalité.

Utöver designlampor så som taklampor, bordslampor, vägglampor, golvlampor och badrumsbelysning tillverkas och utvecklas även ett sortiment teknisk belysning. Till detta område räknas bland annat infällda och utanpåliggande spotlights, väggarmaturer för trapphus och korridorer samt utomhusbelysning.
AZzardo Design strävar inte bara efter att erbjuda belysning med unik och modern design, utan även att uppnå de olika marknadernas krav på funktionalitet, användarvänlighet och miljöpåverkan. Den senaste tidens snabba tekniska utveckling inom LED belysning är därför högt uppskattad av de tekniska ingenjörer som arbetar med att utveckla nya produkter.

Varumärket AZzardo Design ® grundades 2008 av företaget Torino Holding, som även tillverkar designspeglar.
Distributörer finns idag i 18 länder runtom Europa samt i Ukraina. AZzardo Design Sverige ® ägs av Amazing LED Design, som är distributör för hela den skandinaviska marknaden.

AZzardo Design har sitt huvudkontor och huvudlager strategiskt placerade i staden Poznan i västra Polen, cirka 27 mil från Berlin. Huvudlagret, som är fördelat på två våningsplan, är hela 25 000 kvm stort. Varje dag levereras i snitt 250 leveranser ut till de olika distributörerna.

I Poznan ligger även Torino och AZzardo Design’s stora showroom, där i princip hela sortimentet visas.

Amazing LED Design håller nu på att bygga ett showroom i Vattholma Företagsby, utanför Uppsala där ett utvalt sortiment kommer att finnas för visning.